Редактор: e-mail: кадър: bTVБританската мутация на коронавируса е отдавна в България и е

...
Редактор: e-mail: кадър: bTVБританската мутация на коронавируса е отдавна в България и е
Коментари Харесай

Проф. Хайрабедян: Възможно е британската мутация на коронавируса да е предизвикала пика на заразяване у нас

Редактор: 

e-mail: 

кадър: bTV

Британската разновидност на ковид е от дълго време в България и е допустимо пикът на заразяване у нас през ноември и декември да е провокиран от него. Това сподели студиото на bTV имунологът проф. Сорен Хайрабедян, шеф на Института по биология и имунология на размножаването.

„ На този стадий няма научни доказателства, че мутантите ще избягат от имунизацията, защото става въпрос за единични, точкови разновидности на самия белтък, с който вирусът влиза в клетката. Това му дава преимущество, защото измененията в белтъка му разрешават по-бързо да се свързва и заразява клетките “, сподели той. Според него многокомпонентна ваксина против COVID-19 може да се чака до две години.

Според Проф. Хайрабедян един човек да кара другите разновидности на вируса, само че те ще бъдат с по-леки признаци, в случай че първият път болестта е прекарана тежко. Има доста разновидности, само че английският, бразилският и южноафриканският са най-трудно се въздействат от лечения, изясни професорът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР